Предлагаме пространство, в което децата ще научат повече за себе си и взаимоотношения си с другите. Ще изпробват широк набор от различни роли , което ще даде възможност да са по-спонтанни и креативни, когато се сблъскват с различни трудности и предизвикателства.

Психодрамата може да помогне на детето

– Да отиграе свои вътрешни конфликти и проблеми;
– Да повярва в себе си, в собствените си сили и възможности за промяна;
– Да намери най-оптималните начини за справяне в трудни ситуации;
– Да научи нови роли и поведения;
– Да разбира по-добре и да се свързва с другите.

А какво е психодрамата?

Психодрамата  предоставя на участниците защитено и  подкрепящо пространство, в което те могат да  анализират настоящите, и да опитват нови и  по-ефективни роли и поведения. Тя  изяснява проблемите, повишава физическото и  емоционалното благополучие, улеснява ученето  и придобиването на нови умения.

А психодрама за деца?

Психодраматичните групи за деца предоставят пространство в, което чрез игра децата изразяват своите конфликти, своите емоции и страхове. Позволява им да преживеят различни ситуации и сценарии и да намерят себе си.

Чрез играта децата могат да изразят всичко, което не може да бъде формулирано и асимилирано само чрез средствата на езика.

В групата децата се научават да общуват, да правят приятелства, да играят заедно, да сътрудничат, да се конкурират по един конструктивен начин, заедно да конструират правила, да споделят своите интереси и възгледи.

Чрез психодраматичните групи децата се развиват:

Когнитивно – децата развиват зрително-активно мислене, въображение и внимание.

Емоционално – помага на децата да говорят и да отработят своите чувства и емоции в конфликтни ситуации.

Поведенческо – децата придобиват знания и опит за правилата на поведение в семейството, в училище, в обществото, което им помага за създаването на по-добри междуличностни отношения.

За кого е психодраматичната група:

За деца на възраст между 5 и 12 години.

Участието в групата е с предварително записване след провеждането на първоначално интервю.

Водещи:

Анета Калчева – Завършила е бакалавърска степен по психология СУ „Св. Климент Охридски“ и  магистатура по ” Артистични-психосоциални практики  и психодрама” в НБУ. Работи като обучител и фасилитатор,  като психолог от 2006 г., а от 2011 г работи активно и с деца и родители. В момента завършва „Детско юношеска психология в НБУ. Обучава се за гещалт терапевт. Завършила е 4 годишно сертификационно обучение в метода „Психодрама с деца“

Ева Китанова – Завършила е бакалавърска степен по психология  и магистратура по клинична и консултативна психология  в СУ „Св. Климент Охридски“. Работи като училищен психолог в в 73 СОУ „Владислав Граматик“, а преди това като психолог в Ресурсен център и ко-терапевт в групи за собствен опит в психодрамата.Завършила е 4 годишно сертификационно обучение в метода „Психодрама с деца“

Курсът има продължителност 30 учебни часа, разпределени в15 срещи по 2 уч.часа, един път в седмицата, в продължение на 4 месеца.

Стойността на курса е 360 лв при еднократно заплащане или 210 лв на две вноски- платени в първия и третия месец от курса.

За повече въпроси и запитвания можете да се свържете с нас на тел. 0887 55 68 58, на email: info[at]smisul[dot]org

За актуални дати за провеждане на курса вижте тук.

Save

Коментари

Коментирай