От октомври 2017г започва нова психодраматична група за деца на възраст от 6 до 11 години.

Курсът има продължителност 30 учебни часа, разпределени в 15 срещи по 2 уч.часа, един път в седмицата, в продължение на 4 месеца.

 

Кога:

Седмична група- от 18.00 до 19.30 ч

Съботни групи от 10.00 до 11.30 и от 11.30 до 13.00.

 

Психодрамата може да помогне на детето

– Да отиграе свои вътрешни конфликти и проблеми;

– Да повярва в себе си, в собствените си сили и възможности за промяна;

– Да намери най-оптималните начини за справяне в трудни ситуации;

– Да научи нови роли и поведения;

– Да разбира по-добре и да се свързва с другите.

 

А какво е психодрамата?

Психодрамата предоставя на участниците защитено и подкрепящо пространство, в което те могат да анализират настоящите, и да опитват нови и по-ефективни роли и поведения.

Тя изяснява проблемите, повишава физическото и емоционалното благополучие, улеснява ученето и придобиването на нови умения.

 

А психодрама за деца?

Психодраматичните групи за деца предоставят пространство в, което чрез игра децата изразяват своите конфликти, своите емоции и страхове. Позволява им да преживеят различни ситуации и сценарии и да намерят себе си.

Чрез играта децата могат да изразят всичко, което не може да бъде формулирано и асимилирано само чрез средствата на езика. В групата децата се научават да общуват, да правят приятелства, да играят заедно, да сътрудничат, да се конкурират по един конструктивен начин, заедно да конструират правила, да споделят своите интереси и възгледи.

 

Чрез психодраматичните групи децата се развиват:

  • Когнитивно – децата развиват зрително-активно мислене, въображение и внимание.
  • Емоционално – помага на децата да говорят и да отработят своите чувства и емоции в конфликтни ситуации.
  • Поведенческо – децата придобиват знания и опит за правилата на поведение в семейството, в училище, в обществото, което им помага за създаването на по-добри междуличностни отношения.

 

Участието в групата е с предварително записване след провеждането на първоначално интервю.

Интервютата ще се проведат в периода 24-30 септември

Водещи:

Анета Калчева

Анета Калчева

Създател на СМисъл, водещ психодраматични групи за деца

Анета Калчева – Завършила е бакалавърска степен по психология СУ „Св. Климент Охридски“и магистатура по ”Артистични-психосоциални практики и психодрама” в НБУ. Завършила е 4 годишно сертификационно обучение в метода “Психодрама с деца”, проведено от д-р Фабиан Блобел( Специалист по детска и юношеска психиатрия и психотерапия в Германия).
Създател на Смисъл- Общност за деца и родители. Работи като обучител и фасилитатор, като психолог от 2006 г., а от 2011 г работи активно и с деца и родители.
От 2015г провежда и води Психодраматични групи за деца, като в този период е водила над 15 психодраматични групи за деца!

Коментари

Коментирай