От октомври 2017г започва нова психодраматична група за деца на възраст от 6 до 11 години.

Курсът има продължителност 30 учебни часа, разпределени в 15 срещи по 2 уч.часа, един път в седмицата, в продължение на 4 месеца.

Кога:
Седмична група- от 18.00 до 19.30 ч
Съботни групи от 10.00 до 11.30 и от 11.30 до 13.00.

Регистрационна форма

 

Психодрамата може да помогне на детето

– Да отиграе свои вътрешни конфликти и проблеми;
– Да повярва в себе си, в собствените си сили и възможности за промяна;
– Да намери най-оптималните начини за справяне в трудни ситуации;
– Да научи нови роли и поведения;
– Да разбира по-добре и да се свързва с другите.

 

А какво е психодрамата?

Психодрамата предоставя на участниците защитено и подкрепящо пространство, в което те могат да анализират настоящите, и да опитват нови и по-ефективни роли и поведения. Тя изяснява проблемите, повишава физическото и емоционалното благополучие, улеснява ученето и придобиването на нови умения.

А психодрама за деца?

Психодраматичните групи за деца предоставят пространство в, което чрез игра децата изразяват своите конфликти, своите емоции и страхове. Позволява им да преживеят различни ситуации и сценарии и да намерят себе си.

Чрез играта децата могат да изразят всичко, което не може да бъде формулирано и асимилирано само чрез средствата на езика.

В групата децата се научават да общуват, да правят приятелства, да играят заедно, да сътрудничат, да се конкурират по един конструктивен начин, заедно да конструират правила, да споделят своите интереси и възгледи.

Чрез психодраматичните групи децата се развиват:

  • Когнитивно – децата развиват зрително-активно мислене, въображение и внимание.
  • Емоционално – помага на децата да говорят и да отработят своите чувства и емоции в конфликтни ситуации.
  • Поведенческо – децата придобиват знания и опит за правилата на поведение в семейството, в училище, в обществото, което им помага за създаването на по-добри междуличностни отношения.

 

За кого е психодраматичната група:

За деца 6-8 г – веднъж седмично в продължение на 4 месеца.

За деца 8-11 г – веднъж седмично в продължение на 4 месеца.

Участието в групата е с предварително записване след провеждането на първоначално интервю.

Интервютата ще се проведат в периода 25-29 септември

 

Водещи:

Анета Калчева – Завършила е бакалавърска степен по психология СУ „Св. Климент Охридски“и завършва магистатура по ” Артистични-психосоциални практики в НБУ. Работи като обучител и фасилитатор, като психолог от 2006 г., а от 2011 г работи активно и с деца и родители. От 2012 г. се обучава в Психодрама с деца.

Ева Китанова – Завършила е бакалавърска степен по психология и магистратура по клинична и консултативна психология в СУ „Св. Климент Охридски“. Работи като училищен психолог в в 73 СОУ „Владислав Граматик“, а преди това като психолог в Ресурсен център и ко-терапевт в групи за собствен опит в психодрамата.От 2012 г. се обучава в Психодрама с деца.

Стойността на курса е 290 лв при еднократно заплащане или 160 лв на две вноски- платени в първия и третия месец от курса.

Регистрационна форма

Коментари

Коментирай