Онлайн консултиране за родители

Онлайн консултирането на родители е подходящо ако живеете в отдалечен град или чужбина, ако сте родител на малко дете, който няма възможност да посещава консултации на живо.

Онлайн срещите може да са подходящи и ако желаете да се консултирате за конкретен въпрос, които ви притеснява относно родителстването.

Онлайн консултирането може да ви бъде полезно и ако желаете да подпомогнете детето си относно игри и занимания, които стимулират развитието му социално, емоционално и когнитивно.

Онлайн консултирането може да ви опомгне да си изясните:

– как по-успешно да комуникирате с вашето дете

– какви правила са подходящи спрямо възрастта и характеристиките на Вашето дете

– как да се справите с различните емоционални изблици – гняв, агресия или тръшкания

Може да потърсите онлайн консултация когато се колебаете как да реагирате при следните проблеми:

  • Поведенчески проблеми–тръшкания и избухвания, опозиционно поведение и др.
  • Социални затруднения – трудност в общуването
  • Емоционални проблеми
  • Поява на нов член в семействто, развод или раздяла или друга промяна в условията на живот, които затрудняват вашето дете.
  • Отношения с братя или сестри
Анета Калчева

Анета Калчева

Завършила съм психология в СУ Св. Климент Охридски и  магистратура„Артистично психосоциални практики“ в НБУ.   В момента завършвам „Психология на развитието“ в НБУ.

Работя като психолог, обучител и фасилитатор от 2006 г.,от 2011 г работя активно и с деца. В процес на психотерапевтично формиране като психодрама терапевт  към фондация “Психотерапия 2000“. Гещалт консултант и съм в продължаващо обучение за гещалт психотерапевт.