Консултации за родители

Родителството нерядко е предизвикателство и понякога можете да се почувствате затруднени как най-добре да се справите с тази роля.

Подпомагам семейства и родители в предизвикателствата на родителството  – комуникацията с детето ви, промени, които настъпват в семейството и по отношение на това да се чувствате по-уверен като родител.

Мога да ви осигуря подкрепа:

Ако изпитвате предизвикателства в ролята си на родител.

  • чувстате се объркани от противоречиви съвети и насоки относно родителството
  • безуспешно опитвате различни стратегии спрямо своето дете
  • чувствате, че губите контрол
  • искате да подобрите взамиотношенията с детето/децата си

Ако наскоро сте станали родители – е възможно да изпитвате смесица от чувства. Радост, вълнение, любов, но също безпокойство, изтощение, тъга или гняв. Независимо дали сте станали родител за първи път или имате ново бебе в семейството си, консултирането може да ви помогне да разберете как да подкрепите семейството си в новите си роли, да намерите нови начини да се приспособите и да се справите с родителските изисквания и да помогнете на друг член на семейството да разбере новата динамика в семейството.

Консултирането може да ви помогне:

  • да изясните приоритетие си
  • да се чувствате по-уверени в ролята си на родител
  • да подобрете семейната комуникация
  • да изградете връзката, която искате с детето си
  • да конролирате по-добре собствените си емоции и поведение в ролята си на родител

 

Как протича консултирането:

 

Консултирането включва първоначален разговор за семейната структура , вашите роли като родител, опита ви, как функционирате и се чувствате в тази роля и затрудненията които изпитвате. В зависимост от това заедно ще определим броя и честотата на срещите от които имате нужда, като всяка среща ще е структурирана около разбиране както на видимите, така и на скритите аспекти на представения проблем, разбиране на съпътстващите емоционални реакции и намиране на конкретни приложими решения.

Анета Калчева

Анета Калчева

Завършила съм психология в СУ Св. Климент Охридски и  магистратура „Артистично психосоциални практики“ в НБУ.   В момента завършвам „Психология на развитието“ в НБУ. Работя като психолог, обучител и фасилитатор от 2006 г., от 2011 г работя активно и с деца. В процес на психотерапевтично формиране като психодрама терапевт  към фондация “Психотерапия 2000“. Гещалт консултант и съм в продължаващо обучение за гещалт психотерапевт.