Онлайн консултации за родители

Онлайн консултирането на родители е подходящо ако живеете в отдалечен град или чужбина, ако сте родител на малко дете, който няма възможност да посещава консултации на живо.

Онлайн срещите може да са подходящи и  ако желаете да се консултирате за конкретен въпрос, които ви притеснява относно родителстването.

Онлайн консултирането може да ви бъде полезно и ако желаете да  подпомогнете детето си относно игри и занимания, които стимулират развитието му социално, емоционално и когнитивно.

 

Онлайн консултирането може да ви опомгне да си изясните:

– кака комуникация може да използвате с вашето дете

– какви правила са подходящи спрямо възрастта и характеристиките на Вашето дете

– как да се справите с различните емоционални изблици- гняв, агресия или тръшкания

Може да потърсите онлайн консултация когато се колебаете как да реагирате при следните проблеми:

 

  • Поведенчески проблеми–тръшкания и избухвания, опозиционно поведение и др.
  • Социални затруднения – трудност в общуването- изолация и срамежливост
  • Емоционални проблеми – страхове, тревожност и др.
  • Поява на нов член в семействто, развод или раздяла или друга промяна в условията на живот, които затрудняват вас или вашето дете.
  • Отношения с братя или сестри

 

 

Анета Калчева

Анета Калчева

Завършила съм психология в СУ Св. Климент Охридски и „Артистично психосоциални практики“ в НБУ.   В момента завършвам „Психология на развитието“ в НБУ. Работя като психолог, обучител и фасилитатор от 2006 г., а от 2011 г работя активно и с деца. В процес на психотерапевтично формиране като психодрама терапевт  към фондация “Психотерапия 2000“. Гещалт консултант и съм в обучение за гещалт терапевт. Работя с деца индивидуално и групово.

Завършила съм 4 годишно сертификационно обучение в метода „Психодрама с деца“. Развам се че съм един от първите специалисти, които започнаха да използват този метод в България.Провеждам психодраматични групи за деца от 2015 г и през този период съм имала възможност да водя над 25 групи с общо около 100 деца.

Коментари

Коментирай