Авторски семинари за детското развитие

 

Какво се случва с детето през първите години?

Кои са периодите на развитие?

Какви игри развиват способностите на детето?

Или защо да не изхвърляме ролките от тоалетна хартия и какви игри играем с тях? Може ли бебето на 12 месеца да учи за цветовете? А на 2 г за цифрите? Как да говорим за емоциите? Какво кара детето да плаче или да се тръшка?

С теория, много практически упражнения и игри ще разберем повече за детето и поведението му.

Семинарите „Светът на детето“ е за родители, които искат да научат повече за връзката родител-дете в тази възраст и да усвоят богат набор от техники и игри,които насърчават социалното, емоционално и когнитивно развитието на децата.

Семинарът включва теория и техники, които се фокусират върху оптималното развитие на детето физическо, социално, емоционално, когнитивно, развитие на езика и креативността.

Чрез нагледна информация,дискусии, игри и практически упражнения родителите изследват концепциите и усвояват умения за подобряване на родителските практики с децата си. Специално внимание е обърнато на различните игри и занимания, които родителите усвояват и могат да практикуват с техните деца.

 

Основни теми:

развитието на детето – когнитивно,социално, емоционално

етапи в детското развитие -ще разгледаме основните психологически теории, обясняващи развитето на детето

игри с детето- кои са подходящите игри в различните възрасти. Какви играчки и занимания да изберем за различните възрасти

детското поведение –  с дискусии, игри и примери ще разберем повече за вътрешния живот на детето и как се формира поведението му

[table id=1 /]

 

За повече въпроси и запитвания можете да се свържете с нас на тел. 0887 55 68 58, на email: info[at]smisul[dot]org

За актуални дати за провеждане на курса вижте КАЛЕНДАР

 

Коментари

Коментирай