Курсът „Моето позитивно раждане” се провеждаше като 6 седмично обучение в периода  2013-2016г. От 2017 г информацията е обновена и синтезирана в курса „Да се подготвим за раждането и живота с бебето.“ За актуални дати за провеждане на курса вижте КАЛЕНДАР . 

 

 

В шест ценни урока курсът „Моето позитивно раждане” предоставя най-важната информация и съвети, помогнали на много майки да преживеят по-добре предизвикателствата на раждането.

Мислите ли за своето раждане? Искате ли да бъде хубаво и спокойно, да си го спомняте с усмивка и щастие? Притеснявате ли се как ще протече то? Ако отговорът на тези въпроси е ДА, значи сте готови да промените света си.

Защото с няколко лесни стъпки можете да получите знанието как да постигнете своето удовлетворително и позитивно раждане!

 

В курса усвояваме основни умения като: методи за облекчаване на болката, техники за дишане, релаксация, масаж, познание за позите и движенето – важни за подготовката на бъдещата майка. Работим в малка група с присъствието на партньора, упражняваме се по двойки. Използваме творчески и психологични техники, ролеви игри, много печатни и визуални материали.

 

Но кои са шестте стъпки, които ще преминем заедно? Ето ги и тях!

 

Програма: (Заниманията са в 6 занятия по 2 часа)

1.Очаквам бебе! – Пренатално общуване с бебето, промени през бременността. Влияние на емоциите върху раждането.

2.Какво ще се случи в тялото ми по време на раждането? – Физиология и фази на родилния процес.

3.Как ще се справя с болката? – Медицински и немедицински методи за обезболяване. Дишане и релаксация.

4.Не ме е страх. – Раждането и емоциите, поглед към страховете. Роля на близките. Раждане и права.

5.Раждам! – Естествено раждане; раждане със секцио; индуцирано раждане. Видове интервенции.

6.Бебето се роди. – Първи контакт и начало на кърменето. Грижи за новороденото.

 

Водещи:

Анета Калчева е психолог, сертифициран инструктор за подготовка за раждане и консултант по кърмене. Работи в области като арт терапия и психодрама, интересува се от активното и естествено раждане. Майка е на две деца. В курса ще обърне специално внимание на връзката и общуването с бебето, влиянието на емоциите на майката върху бременността и раждането.

Таня Лисичкова е дула, сертифициран инструктор за подготовка за раждане и консултант по кърмене. Интересува се от каузи, свързани с раждането, кърменето и отглеждането на бебето. Майка на 6 годишен син. В курса ще Ви помага с практични съвети и техники за справяне с болката, защото вярва, че подготвените родители имат шанса да преживеят по-осъзнато раждането и да го запомнят с положителен знак.

 

Цена:  Участието в „Моето позитивно раждане” е на цена от 220 лв., като можете да заплатите еднократно или на две вноски от 110 лв. – при започване и при приключване на обучението. Присъствието на партньора е включено в цената. Получете  10% отстъпка, като доведете бременна приятелка (отстъпката важи и за нея и партньора й).

*Местата в групата са ограничени.

 

За повече въпроси и запитвания можете да се свържете с нас на тел. 0887 55 68 58, на email: info[at]smisul[dot]org

 

 

Comments

comments